14 Eylül 2012 Cuma

EKŞİLİ KABAK

Malzemeler
4 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
3 diş sarımsak
 1adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:Geniş bir teflon tencereye zeytinyağını koyup kızdırın ortadan ikiye bölerek çubuk şeklinde doğranmış kabak ve biberleri ekleyin harlı ateşte kızartma kıvamına gelinceye kadar pişirin sonra doğranmış domatesi ekleyip 1-2 dk daha pişirin ezilmiş sarımsak limon suyu ve tuzu ekleyin karıştırıp altını kapatın  servis kabında soğumaya bırakın  isterseniz domates ve limon koymayın sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis edin tercih sizin afiyet olsun  inanın kabak tadı vermiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder