27 Nisan 2012 Cuma

KISIR

Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
1kaşık biber salçası
yarım kaşık domates salçası
 5-6 yeşil soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet nane
3 adet domates
3-4 marul yaprağı
1 adet salatalık
1 limon suyu
1çay bardağı sızma zeytinyağı
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
tuz isteğe göre acı pul biber
Yapılışı
Önce bulgur kaynar suyla ıslatılarak beklenir bulgurlar biraz yumuşayınca salça ve domates eklenip yoğrulur minik doğranmış yeşillikler ve salatalık eklenip tekrar yoğrulur limon tuz ve yağ ilave edilip iyice karıştırılır haşlanmış asma yaprağı haşlanıp limonlanmış pazı veya lahana yada turşu ile servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder