12 Mart 2012 Pazartesi

GLUTENSİZ MANTI VE YÜKSÜK ÇORBASI

Malzemeler  Ve Yapılışı 1.5 su bardağı glutensiz un
yarım su bardağı ince mısır unu
2 yumurta  tuz ve 1çay bardağı suyla hamur hazırlanır
200 gr kıyma içerisine yarım soğan biraz maydanoz incecik doğranır tuz karabiber kırmızı biber yarım çay kaşığı kimyon atılarak yoğrulur
hamurdan yumurta kadar alınıp glutensiz unla ve oklavayla açılır 1-1.5 cm kareler halinde kesilir kıyma konulur ve üçgen biçiminde kapatılır mantılar bitince 2-2.5 litre su tencerede kaynatılır tuz eklenir mantılar ilave edilir kapak açık şekilde 5 dk pişirilir tabağa alınır üzerine sarımsaklı yoğut tereyağda kızdırılmış pul biber kuru nane istenirse sumakla berabar servis yapılır  
Yüksük çorbası Tencereye 3  kaşık sıvı yağ konur 1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası kavrulur 2.5-3lt su ve tuz ilave edilir kaynayınca mantılar ve 1 su bardağı haşlanmış nohut eklenir  yine kapak açık şekilde 5 dk pişirilir bolca kuru nane ilave edip karıştırılır limon ve acı biberle servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder