20 Mart 2012 Salı

GLUTENSİZ LİMONLU KEK

Malzemeler
1çay bardağı toz şeker
1çay bardağı sıvı yağ
1çay bardağı yoğurt
1 su bardağı küçük küçük küp şeklinde doğranmış patates
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1çay bardağı glutensiz un
yarım çay bardağı pirinç unu
yarım çay bardağı mısır unu
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YapılışıYumurta ile şeker iyice çırpılır yağ yoğurt eklenip karıştırılır diğer malzemeler eklenip tekrar karıştırılır kek kalıplarına 1er kaşık konulup tepsiye dizilir önceden ısıtılmış fırında (185 derece)25- 30 dk pişirilir
*istenirse mısır unu ve limon kabuğu çıkartılır 1 çay bardağı ceviz ve 1paket kakao eklenerek kakaolu kek  yapılabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder