13 Mart 2012 Salı

İÇLİ KÖFTE

Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 yumurta
4 kaşık un
2 bardak su
tuz karabiber kimyon   pul biber veya biber salçası
İç harcı
yarım kilo kıyma
1 soğan
ıoo gr çekilmiş ceviz  tuz kimyon pulbiber
Yapılışı Önce kıyma soğan iyice kavrulur tuz kimyon pulbiber ve ceviz ilave edilip iyice karıştırılarak soğumaya bırakılır bulgur ve irmik ılık suyla ıslatılır 15-20 dk bekledikten sonra diğer malzemeler ilave edilerek iyice yoğrulur avuçiçi hafif ıslatılır hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alınıp önce yuvarlanır sonra avuç içinde bastırarak iyice inceltilir ortasına 1kaşık harçtan konulur kenarlar yavaşça içe doğru getirilerek kapatılır( 20 köfte çıkmaktadır  )hepsi bitince yarım saat bekletilir sonra tencerede 1.2-2 litre su kaynatılır tuz ve 10 adet köfte konulur kapak açık şekilde 5dk pişirilip tabağa alılır istenirse üzerine tereyğda yakılmış kımızı biber dökülerek servis yapılır 

1 yorum: