1su bardağı şeker
3yumurta
yarım paket margarin
2su bardağı glutensiz un
1,5 subardağı ince mısır unu
1paket vanilya
1çay kaşığı karbonat
Harcı için
5adet elma
1kaşık şeker
1çay kaşığı tarçın
Yapılışı
önce elmalar soyulup rendelenir şeker ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir tarçın ilave edilerek soğumaya bırakılır
şeker ve yumurta iyice çırpılır sonra yağ ilave edilip tekrar çırpılır un karbonat vanilya eklenip yoğurarak kendini toplayan hamur hazırlanır tezgah sıvı yağla hafif yağlanır hamur ikiye bölünerek yarısı tezgahın üzerinde yağlanmış el veya merdane yardımıyla porselen tabak kalınlığında açılır üzerine harcın yarısı serilir rulo şeklinde sarılıp kare veya baklava dilimleri şeklinde kesilir diğer hamurda aynı şekilde hazırlanıp tepsiye dizilerek önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder