Ekmeklerde karadeniz den gelen mısır unu ve glutensiz un karıştırılarak kullanılmalı.
Kek, pasta, mantı , lahmacun gibi tariflerde mersin den gelen msır unu kullanılmalı.(Mersin den gelen mısır unu ince öğütülmüş olduğundan daha kullanışlı)
Eşit miktarlarda ince mısır unu, prinç unu, mısır nişastası, patates nişastasını karıştırarak kek ve pastalarınız için un hazırlayabilirsiniz .
Bazı büyükşehir belediyelerinin sattığı glutensiz un çok başarılı
Pasta kek çörek gibi tariflere minik doğranmış 1 patates ekleyerek daha yumuşak ve daha lezzetli tatlar elde edebilirsiniz
Aynı tarifler normal un kullanılarak diyeti olmayanlara uyarlanabilir fakat normal un daha az su aldığından un yavaş yavaş kıvamına göre ilave edilmelidir
Kara buğday unu hem lezzetli hem de kıvamlı bir un, mısır unu yerine kullanabilirsiniz.
Marka Verseniz Daha İyi Olur Glutensiz Mısır Unu City Form ve Bağdat Var..
YanıtlaSil