Malzemeler
1.5su bardağı glutensiz un
yarım su bardağı ince mısır unu
1yumurta
3/4 su bardağı su
200gr kıyma
1soğan
1domates
1kırmızı biber
2/1 demet maydanoz
3kaşık sıvı yağ karabiber kırmızı pul biber tuz
YapılışıUn yumurta tuz ve suyla hamur yoğrulur domates kırmızı biber soğan robotta çekilerek kıymaya ilave edilir maydanoz yağ tuz k. biber k.biber eklenip iyice harmanlanır hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak glutensiz un ve oklava ile açılıp teflon yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulur üzerine harcı serilir önceden 250 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir malzeme bitinceye kadar işlem tekrar edilir
Bu tarifi dün akşam evde oğlum için denedim. İlk sefer için fena olmadı. Bir dahakine daha iyi olacağına eminim. Sadece kenarlarının kurumasını nasıl engelleyeceğim onu bilemedim. Ellrinize sağlık.
YanıtlaSilkenarlarına piştikten sonra tereyağı sürebilirsiniz sizinde ellerinize sağlık teşekkürler
YanıtlaSil