12 Şubat 2012 Pazar

GLUTENSİZ MEYVELİ PASTA

Malzemeler:
Keki için
3fincan şeker
3yumurta
3 kaşık süt
3kaşık sıvı yağ
1 orta boy patates
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu, 2fincan ince  mısır unu ,2 fincan glutensiz un
Kreması için
1paket krem şanti
1 paket sade mısır nişastalı pasta kreması tarifine göre hazırlanır
Meyveler
2 adet muz
2 adet kivi
10adet çilek
Yapılışı:Şeker ve yumurta iyice çırpılır.Patatesler minik minik küp şeklinde doğranır.Süt ve yağ ilave edilip iyice karıştırılır.Sonra un kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.İyice karıştırılarak için yağlı kağat serilmiş orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine dökülerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 -25 dk. pişirilir.Kek soğuduktan sonra bıçakla ortadan ikiye ayrılır. Birlikte hazırlanmış krem şanti ve krema karışımından servis tabağının tabanına sürülür. Kekin bir katı konulur. Şekerli süt ile ıslatılır.Üzerine tekrar krema sürülür. Bir adet muz doğranak yerleştirilir.Kekin ikinci katı konulur. Tekrar şekerli süt ile ıslatılır ve kek görünmeyecek şekilde kalan krem şanti ve krema karışımı ile kaplanır.Meyvelerle süslenerek buz dolabına konulur. SEVGİLERLE........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder