Malzemeler:
3yumurta
1çay bardağı toz şeker
1çaybardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
yarım çay kaşığı karbonat
yarım paket kabartma tozu
bir paket vanilya
bir portakal kabuğu rendesi
2 çay bardağı mısır unu (iri çekim)
1 çay bardağı glutensiz un (yoksa aynı miktarda pirinç unu ve mısır nişastası karışımı)
Şerbeti için : 3 çaybardağı şeker, 4 çaybardağı su, çeyrek limon suyu kaynatılır
Yapılışı:
Önce yoğurt ve yumurta çırpılır.Sonra yağ, yoğurt ilave edilir.Unlar eklenir.Üzerine kabartma tozu, vanilya , karbonat, portakal kabuğu rendesi eklenerek hamur karışım hazırlanır. orta boy yağlanmış fırın kabına dökülerek 185 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.fırından çıkarılıp üzerine ılık şerbeti dökülür.soğuyunca hindistan cevizi ile servise sunulur. Tercihen kaymak ya da dondurma ile de servis edilebilir.
Göreceksiniz bu müthiş lezzetin irmiksiz olduğuna çölyak hastası olmayan misafirleriniz bile inanmayacak...AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder